Lizzy Wish List 2023

2023 närmar sig sitt slut så vi bad alla Lizzies att skriva sina önskningar för nästa år i en gemensam önskelista. Nyfiken på vad vi skrev i årets Lizzy Wish List?

Kul, fortsätt läsa!

Mer tvärfunktionella samarbeten

Vi älskar allt som har med samarbete och samskapande att göra. Det ger bättre resultat, skapar engagemang och bygger hållbara lösningar. Dessutom gör det jobbet roligare. Tillsammans med våra kunder har vi gjort mycket inom detta i år och hoppas såklart på ännu mer av det 2024!

Att Hive går live

Hive är vårt interna kom-och-surra-med-oss-om-ditt-och-datt-rum. Konceptet är helt enkelt genialt så nu vill vi bjuda in er till samtalet. Hive ftw!

Mer samtal, tack!

Mellan människor, grupper, avdelningar och organisationer. Mer kommunikation, helt enkelt.

Att fler satsar på kundupplevelser

Pris blir en avgörande faktor när konjunkturkurvorna svajar, men när de planas ut är det kundupplevelsen som avgör var kunderna går. Vi önskar att fler företagsledare inser att de som satsar på den nu, kommer vinna marknadsandelar när konjunkturen växer (eller om ekonomin fortsätter vara svag länge, att det kan vara det som gör att de håller sig flytande när konkurrenter sjunker).

Satsa idag, lev imorgon!

Fler energi-injektioner i sessionformat

Tänk er mini-sessions där vi med enkla medel injicerar energi i arbetsgrupper och ger nya perspektiv på utmaningar. Du tar med dig frågeställningen, vi tar med oss expertisen och erfarenheterna. Mer BLK Sessions åt folket!

Mer Göra!

Vi önskar att fler vågar göra och visa. Ja, det låter kanske flummigt. Men det är kul och imponerande med Görande. Det föder engagemang och nyfikenhet och sätter igång saker. Det skapar förebilder. Och rent psykologiskt (den oflummiga sorten) så kommer görandet först.

Omfamna nörden i dig <3

Vi älskar att nörda ner oss i saker, i stort som smått. I år har vi grävt extra djupt i tillgänglighet (WCAG 2.2, de nya rekommendationerna), kreativ frihet och AI och väntar med spänning på vad som väntar 2024. (Vi önskar samtidigt att bli bättre på att visa er sånt som vi inte kan låta bli att ”pilla med”.)

Kommunikation och varumärke tidigt i processen

Tänk om fler tog in varumärkes- och kommunikationsperspektivet redan innan en produkt eller tjänst blev fullständigt designad eller utvecklad. Och på så sätt öka sina chanser att produkten/tjänsten når målgruppen, att varumärket växer (på önskat sätt), att upplevelsen fångar målgruppen och att den säljer mer. Så som Unmo hade klokheten att göra.

Eller varför inte - tänk om fler började i den änden Att ta fram varumärke, marknadsposition, definiera användarkultur etc. inte bara innan det byggs, utan också innan det designas. Eller samtidigt, eftersom designen ska stötta varumärket vilket betyder att den ofta ska VÅGA. Och de är ju svårt om man inte definierat varumärket innan.

Mer kunskapsutbyten!

Mellan oss Lizzies, med våra kunder, partners och branschkollegor - låt oss kroka arm och se hur vi kan växa tillsammans!

Mer omtanke och kärlek

Världen omkring oss är utmanande och oroande och det är svårt att inte påverkas som människa. Låt oss alla hjälpas åt att fånga upp, stötta och finnas där för varandra.

God jul och gott nytt år!

Mer läsning från BLK LZY