Konsultbolaget BLK LZY värvar Margit Mattsson som ny VD

Margit Mattsson tar över rodret som VD för konsultbolaget BLK LZY. Margit har lång erfarenhet från IT- och konsultbranschen i en rad olika roller, senast med fokus på ledarskapsutveckling, designtjänster och AI/Machine Learning. Bland tidigare arbetsgivare finns Cartina, Zington och HiQ. Margit ersätter Dan Wallin, som fortsätter sitt engagemang i styrelsen.

BLK LZY utvecklar marknadsledande digitala tjänster, produkter och organisationer och bland kunderna finns Duni Group, Scandic och Länsförsäkringar. Bolaget består idag av 70 medarbetare med kontor i Stockholm och Malmö. BLK LZY grundades av Jan Rosenholm, tidigare VD för och grundare av Avega.

- Det är med stor glädje vi får välkomna Margit till oss. Margit har imponerande och relevanta erfarenheter från den digitala världen där hon lett flera spännande resor. Hennes kompetens i kombination med passion för ledarskap och människor, gör detta till en perfect match och jag är övertygad om att Margit kommer kunna leda BLK LZY till nästa nivå, säger Jan Rosenholm, Styrelseordförande för BLK LZY.

BLK LZY, som har rötterna i design, har genom åren vidareutvecklat erbjudandet och levererar idag allt från resurserkonsulting till långsiktiga, strategiska åtagande. Exempel på pågående uppdrag är utvecklingen av den digitala plattformen för restaurangbranschen, Unmo.

- Jag är imponerad över den resa som BLK LZY har gjort tillsammans med sina kunder. Bolaget har framgångsrikt byggt upp tillitsfulla, långvariga kundrelationer där vi får möjlighet att stötta inom flera digitaliserings- och innovationsresor. BLK LZY har också mycket lyckat befäst sin position som en attraktiv arbetsgivare genom åren.

Profilfotografi av nya VD_n Margit Mattsson.

Margit Mattsson har drygt 25 års erfarenhet från IT- och konsultbranschen där hon inledde karriären inom mjukvaruutveckling. De senaste åren har Margit ägnat åt bolags- och affärsutveckling med särskilt fokus på Machine Learning/AI, Design och ledarskapsutveckling.

Margit fortsätter:

- Här finns en stark, värderingsstyrd kultur som spiller ut i alla led, inte minst märks det hos medarbetarna, i rekryteringssammanhang och i leveransen till kund. Här finns både hjärna och hjärta. Det, tillsammans med stora ambitioner och visionen om att vara en socialt hållbar aktör, matchar mig och mina värderingar väl.

Hon avslutar:

- Det känns både roligt och utmanande att fortsätta resan med BLK LZY, särskilt i den tid vi lever nu. Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor stärka vår position på marknaden genom att utveckla våra erbjudanden och satsa på en lönsam, organisk tillväxt. Visionen är att bli en helhetspartner till våra kunder, och vi är på god väg dit!

BLK LZY är konsultbolaget med stora ambitioner och vidöppna hjärtan. Med avstamp i behov utvecklar vi marknadsledande tjänster, produkter och organisationer. Vi skapar förutsättningar, möjliggör samarbeten och leder den förändring som kunderna behöver för att lyckas.

Drivna av våra passioner och ett kall om att bidra till en socialt hållbar morgondag, för alla.

BLK LZY grundades 2015 och har 70 medarbetade med kontor i Stockholm och Malmö.

Kontakt:

Margit Mattsson, VD margit.mattsson@blacklizzy.se +46 73-333 57 02

Tharanga Kulamithra, PR och kommunikation tharanga.kulamithra@blacklizzy.se +46 70-587 50 80

Mer läsning från BLK LZY